torstai 28. helmikuuta 2008

Pyykinpesua


Kylpyhuoneen pyykkikori syntyi muovisesta lääkemittakupista. Päällystin sen sisäpuolen puuvillakankaalla, ja ulkopinnalle kiersin beigeä neulelankaa. Korin reunuksen huolittelin vinonauhanpätkällä. Pyykit syntyivät kangastilkuista, jotka muotoilin veden ja hiuslakan avulla. Kun kerran korien makuun olin päässyt, taittelin vielä kovetetusta ristipistokankaasta pikkuisen vasun rasvapurkeille ja muille hygieniatuotteille. Sen reunaan liimasin kanttinauhaa.


Omaa Lundby-nukketaloaan kalustava ystäväni oli tarkkasilmäisenä hoksannut, että erään joulukoristeena myytävän pahvikuusen helminauhasta tulee ilmiselvästi tulppaketjua nukkekodin ammeeseen. Niinpä hän ystävällisesti lahjoitti minullekin tuollaisen pikku kuusen. Irrotin nauhan, ja ujutin sen toisen pään tulpan sisään. Tulppa syntyi yksinkertaisesti harmaasta kumipötköstä, jota sulhaseni oli tuonut työpaikaltaan. Minulla ei ole aavistustakaan, mihin tarkoitukseen pötkylä alunperin on tarkoitettu.

Suunnittelin laittavani kylpyhuoneen katonrajaan pyykkinarun, mutta sen kiinnittämisessä oli vielä miettimistä. Kuningasajatuksia odotellessani askartelin pyykinkuivaustelineen valmiista ohuesta rimasta ja muliinilangasta.