tiistai 16. tammikuuta 2007

Hidasta edistymistä

Joulutauon jälkeen minulla oli hieman hankaluuksia päästä talon kanssa jälleen vauhtiin. En oikein tiennyt, mihin ryhtyä seuraavaksi. Puutyökurssin opettaja oli vaihtunut ja hetken aikaa tunsin olevani tuuliajolla, kun uusi opettaja ei ollutkaan alusta asti tuttu projektini kanssa. Tuhrasin muutaman illan pelkkien vintin "hirsiseinien" tekemiseen. Onneksi luokan jätepuulaatikosta löytyy aina jotakin käyttökelpoista, joten sain ilmaiseksi hirsien materiaalit. Sahasin vannesahalla ohuita listoja laudanpätkistä ja pyöristin reunat epätasaisesti hiomakoneella, lopuksi liimasin listat vintin seiniin. Näin loin mielikuvan vanhasta hirsiseinästä.

Seuraavaksi oli vuorossa ovien kiinnittäminen ja minäkin sain taas innostuksen takaisin. Päädyin valitsemaan oviin pianosaranat, koska arvelin niiden pitävän painavat mdf-levyt tukevimmin paikallaan. Katkaisin saranat sopivan pituisiksi peltisaksia ja rautasahaa apuna käyttäen. Porasin talon seiniin ohuella poranterällä pienet apureiät saranoiden ruuveja varten ja ruuvasin ne paikalleen.

Koska seuraavana vuorossa olisi maalailemista, päätin raahata talon pois koululta ja vein sen kotiin. Siellä olisi helpompi keskittyä pikkutarkkaan työhön, ja siellä olisivat omat, tutut työvälineeni. Saan varmasti viikon aikana kotona paljon aikaan.