tiistai 16. joulukuuta 2008

Ensimmäiset vaatteet


Kreivitär Lilja von Hottendottir pukeutuu kotonaankin aina oikein viehättäviin vaatteisiin. Aloitin hänen vaatettamisensa alusvaatekerrasta, kun makuuhuoneen katosvuoteen verho jäi käyttämättä. Olin leikannut verhot kankaasta vinoon, koska joskus olen ollut ymmärtävinäni, että siten kangas laskeutuu kauniimmin. Vinoon leikkaamisesta on myös se hyöty, etteivät reunat rispaannu.

Aluspaita syntyi kolmesta suorakaiteen muotoisesta kappaleesta, joissa kaikissa oli pitsi reunassa. Olin hankkinut hyvin hentoista puuvillapitsiä vuosia sitten, ja pelkään jatkuvasti sitä päivää, jolloin pienet pitsini loppuvat. Niitä kun ei löydä oikein mistään. Kiinnitin suorakaiteen muotoiset palat hihoiksi niin, että ompelin niihin vekit. Näin loin illuusion puhvihihoista.

Alushame syntyi niinikään suorakaiteen muotoisesta kappaleesta, jonka rypytin yläreunastaan.

Vaatteiden kiinnittäminen oli pieni ongelma, sillä halusin niistä riisuttavia. Nepparit ja napit olivat liian isoja, tarranauha liian paksua. Niinpä harsin muutamalla pistolla paidan kiinni takaa ja solmin langan rusettisolmulla. Samoin tein alushameen vyötärön kohdalla. Näin vaatteet on kyllä helppo riisua, mutta pukemiseen tarvitaan avuksi neulaa.