lauantai 19. syyskuuta 2009

Putiikin hyllyköt


Myös hyllyn seinät ja hyllylevyt olin sahaillut jo muinoin valmiiksi ohuesta vanerista. Nyt huomasin, ettei niin ohut materiaali ollut järin kaunista katseltavaa valmiissa huonekalussa. Niinpä piilotin rumat kohdat kahvitikuista leikkaamieni listojen alle. Hyllyn yläosaan liimasin kultapaperista koristenauhaa ja nyöriä, jotka maalasin valkoisiksi. Hyllyt ovat kaltevia, jolloin kaikki niille laitettavat tuotteet tulevat kauniisti esille.

Kangaspakoille tein myös telineen. Käytin puurimaa, jota minulla sattui vielä olemaan jäljellä. Porasin rimaan reikiä akkuporakoneella ja pujotin rei´istä grillitikut. Kankaat kiersin paksujen mehupillien ympärille, jotta pakat pyörisivät telineessä aivan oikeastikin. Telineen takana on tukea antamassa pari jäätelötikkua.


Putiikin hyllyt näyttävät vielä aika tyhjiltä, mutta tunnelma alkaa olla kohdillaan. Tiskillä on tarjolla kakkua ja teetä. Niitä kreivitär tarjoilee asiakkailleen, jotka tulevat suunnittelemaan korsettiaan. Suuret purkilliset käsintehtyjä karamellejä houkuttavat kapeasta vyötäröstä haaveilevia asiakkaita.

Kaupan tuotevalikoima on elänyt mielikuvissani kaiken aikaa. Tällä hetkellä ajatuksenani on, että liike keskittyy van korsettien ompeluun ja hattujen valmistukseen. Valittavana olevat kankaat ovat hyvin esillä, ja hyllyissä näkyvät lankamallit, pitsit, napit, helmit ja muut korsetteihin ja hattuihin sopivat koristukset. Tiskin ääressä olevaan nojatuoliin on asiakkaan mukava istahtaa tilaustaan tekemään ja nauttimaan virvokkeita.

1 kommentti:

  1. Aivan ihanan ihanan ihana!! En tiennyt tällaista voivan olla olemassakaan... :) Pitää syventyä paremmin Pilvilinnaan. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.