lauantai 19. syyskuuta 2009

Säilykkeitä kellariin



Puolisoni on ansiokkaasti toimittanut minulle pikkuisia rokotepulloja, joilla voin täyttää Pilvilinna kellarin. Nyt yritin tehdä hilloja ja punajuurisäilykkeitä. Marjoina toimivat Tiimarin miniminikokoiset askarteluhelmet, kurkkuja ja punajuuriviipaleita olin muovaillut Fimo-massasta. Aikoinaan olin ostanut Liquid Sculpey -nestemäistä massaa, jonka olin ymmärtänyt soveltuvan hyvin tällaisiin hommiin.

Sculpeyn kanssa tuli kuitenkin heti vaikeuksia. Kun laitoin purkit uuniin 130 asteeseen, massa alkoi kiehua purkeissa ja kuohui yli, kovettuen sitten rumaksi vaahtomakkaraksi. Vattuhilloksi aikomastani purkista sain pelastettua hiukan, mutta muut jouduin nakkaamaan pois. Pikkuruiset helmet päätyivät sitten sellaisinaan puolukoiksi.

En halunnut lannistua. Värjäsin vielä Sculpeytä punaisella akryylimaalilla ja laitoin sitä Sinooperista ostamaani posliiniastiaan. Kun vähensin uunin lämmön sataan asteeseen, massa ei kiehunut, vaan kovettui kauniisti. Kattilallinen kiisseliä oli valmistunut. Katkaisin vielä Sinooperin miniatyyrilusikasta lusikkaosan pois, ja tuikkasin varren kiisseliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.