keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Säilykkeitä ja ajanvietettä


Parina viime päivänä olen tehnyt pieniä esineitä nukkekotiin. Nämä hillopurkit ovat injektiopulloja, joita mieheni on tuonut töistä. Suloisia pulloja lentelee hukkaan vaikka kuinka paljon terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja ambulansseissa, vaikka ne olisivat aarteita nukkekotiharrastajille.


Ensin irrotin niistä korkit sivuleikkureilla, sitten pesin pulloista etiketit ja lääkejäämät pois. Tämän jälkeen täytin pullot pienenpienillä helmillä ja tulostin etiketit tarra-arkille.


Nyt kellarin hyllyt notkuvat ihanista herkuista: on hilloa ja mehua, leivonnaisia, vihanneksia sekä hedelmiä.Näihin kolatölkkeihin minä käytin pieniä metallilieriöitä, joita olen ostanut joskus muinoin armeijan ylijäämämyymälästä.  Täytin tyhjät putket muovailumassalla ja maalasin päädyt hopeamaalilla.


Niille löytyikin sopivankokoinen puulaatikko kellarista.


Minulla on näitä pötköjä noin tuhat kappaletta jäljellä, joten jos joku teistä haluaa tällaisia, niin lähetän mielelläni kirjekuorellisen verran. Ihan ilmaiseksi.  Loppuivat jo. Kiitos. :)

Ja sähköpostiin voin laittaa pdf-muodossa näitä itsetulostettavia etikettejä, jos joku haluaa näitäkin. Kätevintä ne on tulostaa tarra-arkille, mutta tavallinen paperi ja liimakin käy yhtä hyvin, jos omistaa näppärämmät sormet kuin minä.


Mutta olen tehnyt muutakin kuin homehtunut kellarissa.Nämä lautapelit askartelin eilen illalla. 


Tässä kreivi Mikael jo valmisteleekin peli-iltaa rouvansa kanssa.


Koska olohuoneeseen piti saada tilaa seurapeleille, siirtyi suuri vaatekaappi vierashuoneeseen ja sen myötä myös valkoinen sänky joutui kokemaan muodonmuutoksen.

9 kommenttia:

 1. oi niin mielelläni ottaisin noita lieriöitä, voisin kehitellä niistä säilyketölkkejä.

  VastaaPoista
 2. Jos annat osoitteesi minulle sähköpostiin, niin lähetän kyllä! susanna at susannantyohuone.net

  VastaaPoista
 3. Tulin tänne toisen blogisi ohjaamana ja täytyy sanoa, että: Wow, kyllä sinä olet taitava. Aivan mielettömän hurmaava talo ja miten kekseliäitä ideoita! Miten joku osaakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tutkimaan muiden ihmisten nukkekoteja, niin sitten vasta ihmetteletkin, että miten joku osaa. :)

   Poista
 4. Huolisin myös noita lieriöitä, ihania meillä kokoontuu nukkiskehro kerran kuukaudessa hekin huolisi, maksan mielelläni kulut ainakin tai laitan vastaavasti jotain

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teitä on monta, niin ilmoittele sähköpostiini osoitetietosi ja se, minkä verran haluat noita. Mietin sitten, että pyydänkö niistä vähän postimaksua. :)

   Poista
 5. Ne, jotka haluavat lieriöitä, laittakaa minulle sähköpostiin osoitteenne.

  susanna at susannantyohuone.net


  Jokainen saa sen verran, mitä kuoreen mahtuu normaalilla kirjemaksulla. :)

  VastaaPoista
 6. Kellari näyttää hienolta ja hyvä idea tehdä hylsyistä pieniä tölkkejä! ;)

  VastaaPoista
 7. Moikka! Vieläkö sinulla on noita itsetulostettavia etikettejä?

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.