keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Ruokaa kellariin


Kellareissa tarvitaan paljon hyllytilaa. Sahasin lankusta siivuja pyörösahalla, ja tein niistä hyllylevyjä. Hyllyjen jalkoja varten päätin ostaa puurimaa Hobby Pointista, sillä vaikka valmiit rimat ovatkin aika kalliita, niiden sahaaminen itse on turhan työlästä. Kellariin tarvittaisiin myös pöytä, jonka rakensin vanerista ja valmiista puurimoista. Yhden hyllyistä jätin käsittelemäättä, yhden petsasin ja pöydän maalasin ohuesti keltaisella maalilla. Olin jo oppinut nostattamaan puunsyyt vedellä pintaan, ja hiomaan osat ennen maalausta tai petsaamista.

En oikein osannut päättää tulisiko kellarista ruokakellari vaiko tavarakellari, ja päätin yhdistää molemmat. Hyllyille tulisi purkkeja ja purnukoita, mutta kellarin nurkkiin mahtuisi myös varmasti lapioita, haravoita ja suloinen vaaleansininen skootteri. Oma miekkoseni oli sen minulle ostanut edellisiltä vappumarkkinoilta, ja se kyllä ansaitsi paikan Pilvilinnasta vaikkei omatekoinen ollutkaan.

Olin jo useita vuosia aikaisemmin hankkinut Sinooperista pari puista kiulua, jotka nyt tuunasin petsaamalla ja kiertämällä rautalangasta vanteet niiden ympärille. Reipas sulhaseni toi tasaiseen tahtiin työpaikaltaan pieniä rokotepulloja. Jäätelötikuista, kahvitikuista, tulitikuista ja spaatteleista syntyi helposti laatikoita perunoille ja muille vihanneksille.



Ruokien muovaileminen keittiöön oli niin innostavaa, etten malttanut millään lopettaa. Ilta vierähti yöksi, kun käsissäni syntyi Fimosta pieniä herkkuja toisensa perään. Kellariin tein kukkakaaleja, porkkanoita, punajuuria, purjosipuleita, kurkkuja, tomaatteja ja sangollisen aurinkoisia appelsiineja. Porkkanoiden ja punajuurien naatit tein tummanvihreästä piipunrassista.


Tein myös neljä täytekakkua odottamaan tupaantuliaisia.


Myöhemmin jatkoin muovailua ja kellarin hyllyille pääsivät myös vesimeloni, pari suklaakakkua, röykkiö karjalanpiirakoita, pari maissintähkää, kiinankaali, mansikoita sekä appelsiinirahkahyytelö.

Huomasin, että muovaillessa kannattaa ehdottomasti panna pikku kakut ja hedelmät jääkaappiin kovettumaan, ennenkuin ne leikkaa viipaleiksi. Massa pehmenee käsissä melko nopeasti ja lämpöisenä se litistyy leikatessa.


Kirpputorilta löysin neljä muovista Siku-merkkistä maitotonkkaa, jotka arvatenkin ovat joskus olleet lelutraktorin peräkärryssä. Rokotepullojen kumikorkeista sain tonkkiin kannet, jotka maalasin hopeanvärisellä pienoismallimaalilla. Sitten tulostin niihin etiketit. Purkeissa olisi muka kuivattuja tuotteita: sieniä, omenaviipaleita, nokkosta ja viinimarjanlehtiä. Tulostimeni tarkkuus vaan ei oikein tuntunut riittävän näin pieniin printteihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.